fbpx

КОРОНА ВИРУС И МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ: ПОСТ КОВИД СИНДРОМ - После короне остају “трагови”

Тачан механизам настанка синдрома названог продужени или пост ковид није још увек разјашњен, али се сматра да у његовом настанку могу имати улогу промене на малим крвним судовима, прекомерни имуни одговор, недостатак кисеоника или директно токсично дејство вируса на нервне ћелије. Др Јелена Екмешчић каже да се у Психијатријској служби Опште болнице у Лозници дијагностикују пацијенти који су, након тешких форми болести, развили разноврсне поремећаје а међу њима и стања која имају карактеристике посттрауматског стресног поремећаја или поремећаја прилагођавања

Од тренутка када је пандемија новог корона вируса обухватила планету и успоставила “нову реалност”, променивши, готово из корена, начин живота, поставило се питање како ће она утицати на ментално здравље људи. Један од опсежнијих истраживачких радова, објављен у Лансет психијатрији, априла ове године, наводи да свака трећа особа која је прележала ковид-19, шест месеци након болести има неуролошке или психијатријске сметње и то 17 одсто је било анксиозно, 6,5 је злоупотребљавало неку супстанцу, 5,4 одсто се борило са несаницом док је 1,4 одсто имало психотични поремећај. Истраживачи Оксфорд универзитета су дошли до сазнања да је петина инфицираних, обухваћених студијом, добило менталне проблеме у року од три месеца. Најчешће су испољавали анксиозност, депресију, несаницу и поремећаје сазнајних и интелектуалних функција који повећавају ризике за деменцију.

Пролонгирани стрес

Др Јелена Екмешчић са Одељења психијатрије лозничке Опште болнице каже за ЛН да се са сигурношћу може рећи да пандемија оваквог интензитета и трајања представља тежак, пролонгиран стрес који трпи комплетна популација и који носи са собом страх и стрепњу како за сопствени живот и здравље, тако и за чланове породице и блиске особе.

- Несигурност појединца појачана је недовољним или опречним информацијама које стижу из различитих извора. Рестриктивни стил живљења, ванредне ситуације, забране кретања и окупљања појачавају доживљај усамљености, беспомоћности. Угрожена је финансијска стабилност великог дела становништва, смањена је доступност здравствених услуга, отежано је лечење свих акутних и хроничних пацијената. Дуготрајним деловањем стресогених фактора исцрпљују се адаптациони механизми појединца и као реактивна стања се испољавају разноврсни поремећаји, анксиозни, депресивни, поремећаји прилагођавања, расте злоупотреба психоактивних супстанци, ремете се породични и радни односи и психосоцијално функционисање. На ове услове посебно су осетљиве специфичне категорије - стари, хронични болесници, особе са психичким поремећајима и болестима - каже наша саговорница.

Истиче да су изразито рањиве особе са психичким сметњама, посебно душевним болестима. Запажа се тренд да, услед деловања стресогених фактора, немогућности сталног лекарског надзора, одлагања контролних прегледа што често води ка нередовном узимању терапије, долази до погоршања која се често не могу на време лечити у амбулантним условима што условљава болнички третман и повећава притисак на болничке капацитете.

- Непсихотични поремећаји, анксиозни и депресивни пацијенти, у амбулантном режиму лечења, показују у значајном проценту погоршања условљена условима пандемије. Психијатријске службе у нашој земљи, па тако и Служба наше установе, улажу додатни напор да пацијентима пруже неопходне услуге, отворене су, посебно током периода ванредне ситуације, телефонске линије за пружање психолошке и психијатријске помоћи, саветодавни рад, терапијске интервенције код наших пацијената - каже она.

Посебна категорија пацијената су, како каже, особе које су прележале озбиљнију форму ковид инфекције или су лечени у болници, били прикључени на неки вид механичке вентилације. Висок проценат по живот опасних компликација доводе те пацијенте у стања изнимног страха од животне угрожености који је у психијатријском смислу један од најдубљих и најинтензивнијих доживљаја и, неретко, оставља дуготрајне или чак и доживотне последице, а понекад коренито мења личност особе.

- Тако се у Психијатријској служби Опште болнице у Лозници дијагностикују пацијенти који су, након тешких форми болести, развили разноврсне поремећаје, а међу њима и стања која имају карактеристике посттрауматског стресног поремећаја или поремећаја прилагођавања. У току лечења тешких облика болести, у болничким условима, са компромитованом дисајном функцијом и смањеним нивоом кисеоника у крви пацијената, примећена су, код извесног процента претежно старијих пацијената али и млађих болесника, стања измењеног квалитета свести, стања менталне конфузије, дезоријентисаности, психомоторне узнемирености и делирантна стања, што је медицински очекивано - каже Екмешчићева.

Симптоми продуженог дејства инфекције

Како каже, оно што се на почетку пандемије није могло наслутити а што се све чешће запажа у нашој клиничкој пракси, о чему говоре стручњаци широм света, јесте скуп симптома који се јављају након три недеље од инфекције и одржавају се недељама или месецима након инфекције корона вирусом а обухватају телесне, неуролошке и психијатријске симптоме.

- Тачан механизам настанка овог синдрома названог продужени или пост ковид није још увек разјашњен али се сматра да у настанку могу имати улогу промене на малим крвним судовима како у телу, тако и у централном нервном систему, прекомерни имуни одговор, хипоксија - недостатак кисеоника или директно токсично дејство вируса на нервне ћелије, уз психогене факторе - напомиње она.

Карактеристични симптоми пост ковид синдрома су телесни: општи умор и малаксалост, болови у зглобовима, мишићима и грудном кошу, отежано дисање и кашаљ, убрзани рад срца; неуролошки - главобоље, вртоглавице, губитак чула мириса или укуса. Психијатријски симптоми су најчешће проблем са концентрацијом, памћењем, присећањем, оријентацијом, описани од стране истраживача као “мождана магла”, поремећаји архитектонике сна, анксиозност и депресивни симптоми - снижено расположење, безвољност, губитак интересовања, доживљај безнађа, беспомоћности, неспособност радовања па повремено и појава самоубилачких идеја.

- Уочено је да се овај синдром, уколико се јави у позном животном добу, у коме се механизмом природног старења снижавају сазнајне и интелектуалне функције, може пацијенте да уведе у стање деменције са трајним, иреверзибилним оштећењима виших можданих функција - истиче наша саговорница.

Како каже, овај комлексан, недовољно познат, некада и тешко препознатљив проблем, захтева мултидисциплинарни приступ у лечењу. Улога психијатра у третману психичких симптома је, у зависности од интензитета и квалитета, од саветодавног рада и пружања подршке, до увођења медикаментозне терапије којом се успешно може третирати већина пост ковид психијатријских поремећаја.

- Служба психијатрије Опште болнице у Лозници за сада има капацитете да пружи одговарајућу помоћ свим категоријама пацијената погођених пандемијом ковид-19, у саветодавном, психофармаколошком, психотерапијском и психосоцијалном смислу - каже Јелена Екмешчић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И...

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – После месец дана у Лозници мање од хиљаду оболелих

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуло пет ковид пацијената

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

децембар 04, 2021 994

НАШИ СМО - Моје

Када овај текст угледа светлост дана, већ ће бити познато да ли ће председник Србије потписати Указ о проглашењу Закона о експропријацији или не. Ја навијам да га не потпише, чак гајим огромну наду да неће иако је данас (уторак) рекао “Чини ми се да ћу…
нов 27, 2021 356

НАШИ СМО - Буна

Ако би неко вратио календар само две године уназад, схватили бисмо да ова 2021, као ни претходна, нису најгоре, најлуђе, најнепредвидљивије или најшокантније. Наравно, не треба сметнути с ума садашње свакодневне извештаје о преминулима због ковида-19, што апсолутно није за поређење са било чим, али…
нов 20, 2021 321

НАШИ СМО - Милионче

Србија иде у Катар на Светско првенство у фудбалу. Шта је и како је било, зна свако ко воли “најважнију споредну ствар на свету”, Митрогол је наставио да решета, Пикси је показао да је вера у успех, успеха пола и сада остаје да се прича настави за годину дана. Коначно, радост и од репрезентативног…
нов 13, 2021 1097

НАШИ СМО - Вишак

Жена је била на боловању због короне, у дану када јој је истицало боловање, доктор га је продужио јер опоравак није био такав да може безбедно да се врати на посао. У истом том дану позвали су је са посла да дође на “информативни разговор” где јој је саопштено да је проглашена за технолошки вишак и…
нов 06, 2021 442

НАШИ СМО - Падеж(и)

Шта би данас рекао Вук Караџић када би прошетао својим завичајем и чуо говор својих Јадрана, Подрињаца, али и земљака широм Србије, тешко је и замислити, а колико би их разумео у “ери компјутера” и невероватно брзог развоја технологије, можемо се само запитати. Логично је да се пуно тога променило,…

Репортажа

нов 03, 2021

ДРАГАН ГАЈИЋ ОСТВАРИО САН - На бини са идолима

Музичару Драгану Гајићу из Лознице, који је у Нови Сад отишао због факултета, али и већих…
окт 18, 2021

''ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ'' - Кад Вук кува срнетину

Када су пре две године обећали да ће следећи ''Плодови Рађевине'' бити још бољи,…
авг 22, 2021

ПОСЛЕ НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА - Миле Пишоња поново на “зиду смрти”

Када је на недавном скупу бајкера у Човић Пољу (РС) Милисав Илић из Лознице угледао…
авг 09, 2021

ПАНТЕЛИНДАН У РАЂЕВИНИ - Крупањски вашар никад посећенији

Пантелиндански вашар у Крупњу организован је данас у срцу Рађевине и после прошлогодишње…
авг 07, 2021

15. ДРИНСКА РЕГАТА – Дрином плове и Бразилци

Око осам хиљада стотину и двадесет километара далеко од свог родног краја јутрос се за…
авг 01, 2021

ТОДОРОВИЋИ У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ - Обележили три века фамилије

Више од две стотине Тодоровића окупило се прошле недеље на породичном скупу да обележи…
јул 31, 2021

ПРИЧА О ПОПУЛАРНОЈ “БОГИЊИ” - За “ајкулу” или “жабу” нема цене

Када се недавно појавила на ауто-скупу у Клупцима, својом лепотом засенила је много млађе…
јул 10, 2021

ЈУБИЛАРНА ДРИНСКА РЕГАТА – Повратак у живот

Чамац до чамца, а сваки препун учесника јубиларне 20. Дринске регате који с нестрпљењем…
јул 05, 2021

11. ДАНИ МЕЂАША – Кад се добре комшије окупе

На Мачковом камену, после једногодишње паузе због епидемије коронавируса, јуче су се…
јун 12, 2021

ОДРЖАНА 11. „СКОБАЉИЈАДА И ГУРМАНИЈАДА“ - Кулинарски мириси крај зелене Дрине

Једанаеста „Скобаљијада и гурманијада“, окупила је данас у Малом Зворнику близу стотину…

Грми Ло

сеп 06, 2021

КОМС У ЛОЗНИЦИ – Да се чују млади

Представници Kровне организације младих Србије (КОМС), највишег независног представничког…
авг 13, 2021

У ЛОЗНИЦИ – Празник младих кроз спорт, екологију, културу и добру забаву

Млади Лознице обележили су јуче и прекјуче свој дан спровођењем неколико активности.…
мар 24, 2021

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ - Друштвене мреже нису стваран живот

Интернет је постао место на којем нас могу вребати опасности и злонамерни људи чија су…
мар 13, 2021

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули…
мар 08, 2021

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

Дан жена, Women’s day, El dia de la Mujer… Много језика, а једно значење. Дан када су…
феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"