fbpx

ГОДИНУ ДАНА СА КОРОНОМ - Дуго ће туризам осећати последице

Пошто је лознички туризам још увек већим делом окренут домаћим туристима, штета је доста мања него у Београду, Новом Саду или Нишу, где је удео страних туриста, који протекле године нису долазили, већи од 75 одсто, каже Владимир Вуловић, туристички радник из Бање Ковиљаче. Многи су прошле године “открили” лепоте и туристичке атракције лозничког краја, каже он о томе како су због затворених граница наши грађани кренули да истражују своју земљу

Када је пре годину дана стигла корона, ретко ко је помислио да ће нам не само одузети летовање, него покварити и остала путовања као и још много тога. Они који су први осетили последице “затварања” граница и забрана путовања јесу туристички радници који већ годину дана настоје да опстану у ненормалним условима. 

Владимир Вуловић из Бање Ковиљаче, оснивач и власник Туристичког инфо-центра, каже да ни највећи песимисти нису очекивали да ће корона-криза трајати оволико дуго и оцењује да је туризам област која трпи најжешће последице као и сви који су део тог сектора.

- Последица ће бити, то је несумњиво, али у нашем крају доста блажих него у великим градовима оријентисаним ка страним туристима. Пошто је лознички туризам још увек већим делом окренут домаћим туристима, штета је доста мања него у Београду, Новом Саду или Нишу, где је удео страних гостију, који протекле године нису долазили, већи од 75 одсто. Прошла сезона је била изузетно “турбулентна”. Током ванредног стања није било посетилаца, затим је дошао период јако добре посете током летњих месеци, а након тога поново криза. Многе агенције су затворене, угоститељи и хотелијери су преживљавали, нажалост, добар део радника је завршио на бироу за незапослене. ^ињеница је да су људи жељни путовања, али и да се број заражених не смањује очекиваном брзином што уноси страх и усмерава туристе да путовања и посете туристичким дестинацијама одложе још неко време. Манифестациони и градски туризам ће претрпети највећу штету док ће се бањски, планински и верски туризам брже вратити у нормалу. Отварају се нове шансе за сеоски и рурални туризам, многи су то препознали и још у току кризе инвестирали у туристичка сеоска домаћинства, викедице за прихват туриста поред река и на планинама. Сматрам да је то добро за наш крај, да ће понуда бити разноврснија и садржајнија, али и да ћемо се, нажалост, у блиској будућности суочити са недостатком радне снаге, поготово стручне, квалификоване за туризам - сагледава ситуацију Вуловић за ЛН.

Према његовим речима, туристичке посете се најављују, “стидљиво” и опрезно с обзиром на бројне најаве, па затим и отказивања посета у току прошле године. Добар део пензионериа који се вакцинисао спреман је да дође у лознички крај већ током априла, каже Вуловић који се нада да ће се до тада ситуација стабилизовати и да ће и остали моћи да планирају овде одмор доста опуштеније. Истиче да су туристички водичи свакако најугроженији у оквиру туристичког сектора који трпи жестоке последице кризе.

- Многи су већ на бироу, неки су се преоријентисали ка другим областима, може се рећи да за моје колеге ванредно стање још увек траје. Од нешто преко 2.000 регистрованих овлашћених водича у Србији, не верујем да је тренутно активно више од пет одсто. Питање је како и они састављају крај с крајем. Што се тиче подршке државе, прве мере у виду три минималца су биле коректне. После тога, већина туристичких радника је била препуштена сама себи. Било је ту још неких видова помоћи, али не и за туристичке водиче. Велики број туристичких предузетника у Србији су и једини запослени у својој фирми. Нажалост, они су такође  лишени било какве помоћи након првобитног сета мера. Велика већина је затворила своје радње, они најхрабрији су подигли кредите ради одржавања ликвидности. Водичи су конкретан пример где је било онемогућено радити услед забране окупљања више од пар људи, али су истовремено редовно текле обавезе и доприноси. Ово се, наравно, односи на мали број оних који током протекле године нису затворили своје агенције и предузетничке радње ишчекујући најављену помоћ и неко боље време за туристичку делатност. Ни једно ни друго још није стигло. Водичи држави тренутно нису приоритет, што је донекле и разумљиво с обзиром на целокупну ситуацију - прича Вуловић.

Он каже да је кроз свој вишегодишњи предузетнички посао у туризму одавно научио битну лекцију - “уздај се у се и у своје кљусе”. Све остало је, испоставило се, губљење времена и расипање енергије. Туристички ваучери за смештај у Србији су дали добре резултате, нешто слично би се, у сарадњи са локалним самоуправама, могло увести и ради стимулисања рада водича, аниматора. Потребна је воља и иницијатива републичке и локалних туристичких организација, која тренутно не постоји по систему - “сит гладноме не верује” јер запослени у јавном туристичком сектору нису превише заинтересовани за муке својих колега у приватном, сматра он.

Вуловић каже да се за предстојећу сезону спрема као да ће бити најбоља до сада. Планира нове програмске туре поред већ постојећих: “Вуковим стопама кроз Тршић, Троношу и Лозницу”, “Стазама српских краљева”, “Упознајте Лозницу”, којима је прошетало и упознало се са традицијом и историјом Подриња више од педесет хиљада домаћих и страних туриста у протеклих десет година. Поносан је на чињеницу да је те госте довео и упознао их са лепотама нашег краја захваљујући сопственом ангажовању, без било чије помоћи, уз подршку колега из приватног сектора. Нада се да да ће се ситуација стабилизовати до јуна, али каже да ће се “репови” корона кризе вући сигурно још неко време.

(Не)сарадња

Вуловић мисли да се и локална самоуправа суочава са великим потешкоћама и да је следила мере које су донете на нивоу државе. Доприноси и друге обавезе су пролонгиране, али и њих, свакако, треба платити кад-тад.

- Са друге стране, Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) је морала много више помоћи свима нама јер приватни туристички сектор својим радом, таксама и другим наметима пуни касу града од које се ова организација финансира. Део новца из буџета који није искоришћен за манифестације, сајмове требало је да буде усмерен ка најугроженијим туристичким радницима у виду помоћи кроз одређене пројекте, послове, како би се бар делимично ублажила криза. Нажалост, из ове организације никоме од нас није упућен чак ни позив на састанак на коме би се дискутовало о модалитетима помоћи, а камоли да је пружена било каква помоћ. Конкретно у мом случају, регистрована и једина лиценцирана водичка служба на теритирији Града Лознице коју сам основао више година уназад безуспешно нуди своје услуге ТОГЛ која свакако има потребе за стручним вођењем. Зашто је то тако, одговоре треба потражити на другој адреси - каже он.

 

“Открића”

Многи су  прошле године “открили” лепоте и туристичке атракције лозничког краја, неки су, како кажу, “доживели културолошки шок” дошавши у Бању Ковиљачу из неких других српских бања, каже он о томе како су због затворених граница наши грађани кренули да истражују своју земљу.

- Лозница као један уређен градић, такође, представља пријатно изненађење за туристе који је нису до тада посетили, или су овде боравили пре више деценија. Потенцијала има и те како, много занимљивих туристичких дестинација у кругу од 50 километара, а на нама је да то искористимо. Очекујемо много већу подршку и много бољу и квалитетнију промоцију лозничког краја јер, на крају крајева, једино што је меродавно и једино што се рачуна јесте број туриста и њихови утисци које носе са собом - каже Вуловић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И...

СТАНИСЛАВ КАРАСИ ЗА ЛН – Фудбал се учи из разговора

ЛН У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ – Од доброг до страшног зачас

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

октобар 23, 2021 315

НАШИ СМО - Додикизам

У политичкој теорији постоји више дефиниција популизма којем прибегавају политичари јуришајући на власт или борећи се да на њој остану. Свуда их има, од најразвијенијих до најнеразвијенијих земаља света, немају јасну идеологију, представљају се као борци…
окт 16, 2021 338

НАШИ СМО - Налепнице

Упадом Специјалне јединице косовске полиције у општине на северу Косова и Метохије у склопу, како је речено, акције против шверца, у среду ујутро настављена је агонија Срба која траје више од две деценије. Одмах по доласку полиције, Косовском Митровицом су се огласиле сирене за узбуну, а грађани су…
окт 09, 2021 1059

НАШИ СМО - Корономанија

Да ми је неко пре годину и нешто рекао да је Србија овако дивна земља, не бих се сложио. Данас мислим да је предивна, најбоља на свету. Да је још која оваква, са оваквим људима, поготово онима што се за све питају, па да накривим шешир, што би рекли у земљи Србији. А није тако деловало, почетком…
окт 02, 2021 488

НАШИ СМО - Дебата

Да ли ви гледате ове емисије на РТС-у где се сусрећу представници власти и опозиције да би дебатовали на разне теме од јавног значаја. Ја не бих ни да ме вежу за столицу. Сад, било би логично питање, пошто сам новинарка, да ли бих водила такве емисије - не, ни да ме вежу за столицу - био би опет…
сеп 25, 2021 715

НАШИ СМО - Кодекс

“У Србији је превише било политичких непријатељстава, много смо енергије потрошили на међусобне сукобе, скоро до истребљења. Дошло је крајње време да се политички живот у Србији подигне на ниво да можемо да се разликујемо, да будемо различити по многим питањима, али да једни друге уважавамо, да се…

Репортажа

окт 18, 2021

''ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ'' - Кад Вук кува срнетину

Када су пре две године обећали да ће следећи ''Плодови Рађевине'' бити још бољи,…
авг 22, 2021

ПОСЛЕ НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА - Миле Пишоња поново на “зиду смрти”

Када је на недавном скупу бајкера у Човић Пољу (РС) Милисав Илић из Лознице угледао…
авг 09, 2021

ПАНТЕЛИНДАН У РАЂЕВИНИ - Крупањски вашар никад посећенији

Пантелиндански вашар у Крупњу организован је данас у срцу Рађевине и после прошлогодишње…
авг 07, 2021

15. ДРИНСКА РЕГАТА – Дрином плове и Бразилци

Око осам хиљада стотину и двадесет километара далеко од свог родног краја јутрос се за…
авг 01, 2021

ТОДОРОВИЋИ У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ - Обележили три века фамилије

Више од две стотине Тодоровића окупило се прошле недеље на породичном скупу да обележи…
јул 31, 2021

ПРИЧА О ПОПУЛАРНОЈ “БОГИЊИ” - За “ајкулу” или “жабу” нема цене

Када се недавно појавила на ауто-скупу у Клупцима, својом лепотом засенила је много млађе…
јул 10, 2021

ЈУБИЛАРНА ДРИНСКА РЕГАТА – Повратак у живот

Чамац до чамца, а сваки препун учесника јубиларне 20. Дринске регате који с нестрпљењем…
јул 05, 2021

11. ДАНИ МЕЂАША – Кад се добре комшије окупе

На Мачковом камену, после једногодишње паузе због епидемије коронавируса, јуче су се…
јун 12, 2021

ОДРЖАНА 11. „СКОБАЉИЈАДА И ГУРМАНИЈАДА“ - Кулинарски мириси крај зелене Дрине

Једанаеста „Скобаљијада и гурманијада“, окупила је данас у Малом Зворнику близу стотину…
мај 30, 2021

ФУДБАЛЕР ВЛАДИМИР МОЛЕРОВИЋ ПО ПОВРАТКУ ИЗ ИНДИЈЕ - Четири месеца од собе до стадиона

Са Балкана је свега неколико фудбалера играло у Индији, а међу њима је и Владимир…

Грми Ло

сеп 06, 2021

КОМС У ЛОЗНИЦИ – Да се чују млади

Представници Kровне организације младих Србије (КОМС), највишег независног представничког…
авг 13, 2021

У ЛОЗНИЦИ – Празник младих кроз спорт, екологију, културу и добру забаву

Млади Лознице обележили су јуче и прекјуче свој дан спровођењем неколико активности.…
мар 24, 2021

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ - Друштвене мреже нису стваран живот

Интернет је постао место на којем нас могу вребати опасности и злонамерни људи чија су…
мар 13, 2021

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули…
мар 08, 2021

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

Дан жена, Women’s day, El dia de la Mujer… Много језика, а једно значење. Дан када су…
феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"