fbpx

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ  - Учила сам из праксе и личног искуства

Како се у Србији мењао стандард, тако се развијала култура и делатност цвећарства, каже Ђурђица Дукојевић, власница цвећаре “Јасмин”, која је у овај посао ушла пре скоро две и по деценије. Она истиче да је та област одлика стабилних и по стандарду јаких држава попут Холандије, Шведске или Норвешке, где, како каже, нема кафе и шећера, али постоји обичај - цвеће прво себи у вазу па онда другоме на поклон

Ђурђица Дукојевић је цвећарску делатност започела са супругом Слободаном пре 23 године, а на предлог његовог ујака с којим су ушли партнерски у тај посао. Нису имали предзнања о цвећу, узгајању, одржавању или декорисању букета, али су предлог прихватили.

- Мени се то учинило занимљивим јер сам и у школи увек лепо цртала, декорисала свеске цветићима, а дешавало се да и на клупи исцртам неки леп цвет. Имала сам дара да од нечега старог осмислим нову креацију тако да смо за петнаест дана све завршили око папирологије и покренули радњу. Младалачки брзо, храбро и без размишљања шта нас чека - прича Ђурђица Дукојевић о почетку авантуре у којој је и данас.

Муштерија је као гост у кући

После завршене гимназије, већ са осамнаест година почела је да ради у трговини, у бутицима, стицала је искуства с муштеријама, па се тако и данас према сваком купцу који уђе у њен локал односи као према госту који јој дође у кућу. Цвећара је за њу други дом.

- На почетку није било лако јер нисам знала ни за избор цвећа, тек за ружу, љиљан, маргарету, каранфил и чињеница је да сам упловила у тотално непознате воде. Мислила сам да је букет лако направити. Први локал смо изнајмили у Карађорђевој улици, пристигло је прво цвеће и тек смо тада почели да се упознајемо са стварима које до тада нисмо знали. У том периоду у граду су постојале две или три цвећаре, било је тешко набавити цвеће, а у Лозници смо имали “Вискозин” стакленик у којем су се гајили каранфили, док су гербери и хризантеме стизали из Македоније. То је био асортиман с којим смо располагали, уз нешто саксијског цвећа, из ове перспективе, врло скромно. Радом и с великом љубављу, из дана у дан, уз мало литературе, кретали смо се напред. Учила сам из праксе и личног искуства - искрена је наша саговорница уз подсећање да су то биле и године под санкцијама, пред НАТО бомбардовање и да је то била прва потешкоћа с којом се сусрела у свом пословању.

Вођена жељом да иде напред, почела је да шири асортиман убацујући суво цвеће, комбинујући га са свежим и стварајући креације које су јој се чиниле симпатичним.

- Бојажљиво те креације понудим муштеријама и они се одушеве, потражња порасте, а ја онда уведем занимљива паковања папиром и испостави се да све што је лепо мени, допадало се и муштеријама. Идеје сам скупљала из београдских и новосадских излога, модних часописа, а креативност ми је помагала да то додатно обогатим и улепшам. Тада још није била пракса да се декоришу весеља, свадбе, касније пунолетства, тек понеко је имао такве захтеве. Када се деси смртни случај, правили смо венце и сузе, што ми је у почетку било баш тешко. Осми март нам је један од најважнијих датума у години за пословање и тада је могуће направити велики промет, продати сваки букет, цвет у саксији или неки други цветни поклончић, али ја тада додатно бринем о квалитету - објашњава она.

Осамостаљивање

Када се 2001. године указала могућност одвајања од партнерске фирме, кренули су даље самостално, преселили се на данашњу локацију у Улици Владе Зечевића број 7, а већи локал омогућио им је да направе већи избор галеријско-цвећарске понуде. Убацили су теракота ћупове, већи асортиман саксијског цвећа, а отворила се и могућност увоза. Берза цвећа је прорадила па су лакше набављали и неке огромне биљке.

- Желели смо да покажемо да не постоји само домаћа ружа већ и еквадор ружа, уместо црвене убацили смо ружу циклама боје, или жуту, како бисмо разбили табу о љубомори јер и данас тврдим да је жута боја енергије, прво пролећно цвеће је жуто, а кренули смо и са егзотиком, понудили цвет стрелицију, оријенталне љиљане и тако даље. Народ је у нашој радњи могао да сагледа нешто више од каранфила, руже и гербера, а ја сам почела да се играм. Чак сам, не размишљајући о профиту, добила афинитете да све више представљам своје креације као мала уметничка дела, а не као производ за продају - искрена је.

Сваке седмице набављају нову робу и, како каже, коцкају с тим да ли ће се цвеће продати или пропасти. Подсећа на један Осми март, када су оманули у поруџбини зеленила без којег нема доброг букета и раскоши па је у том тренутку добро дошло суво цвеће, коре од кокоса, штапићи и уврнуте спирале, али и њена маштовитост. Суво је комбиновала са свежим цвећем и све је “плануло”. Био је то, како истиче, нови правац у цвећарству и наредних пет година се тражило само то.

- Данас већ имамо моду у цвећарству, по бојама, облицима, додацима, а и људи више воде рачуна о томе какав поклон или букет желе. Међу купцима имам децу чији су родитељи куповали код нас букете. То ми се посебно свиђа јер су им мајке пренеле љубав и навику за цвеће. Времена се мењају, прилив моде са Запада је присутан па се често праве и мегаломанска славља, свадбе или пунолетства. Сматрам да то сада већ прелази у неки превелик конформизам на рачун којег ми зарађујемо, али, искрено, сматрам да је то претеривање. Ова корона је, ипак, то мало стишала, људи су се спустили на земљу и послагали приоритете. Битно је да све буде с укусом и с мером и зато муштеријама објашњавам да сто једна ружа јесте најпопуларнији производ за изражавање љубави, момци тако освајају девојке, али је и двадесет једна некада довољна, ако се схвати да је битнији укус од количине - поручује власница цвећаре “Јасмин”.

Тимски рад

Још каже да је подршка породице у овом послу неизбежна јер он подразумева тимски рад. Тешко је доћи до радника јер овог профила нема на бироима, а свако ко је радио у њеној цвећари прошао је добру обуку, иако никада није сигурна да ли ће тај радник после остати или отићи. То јој је, додаје, највећи проблем. Иначе, током протеклих година никада нису користили подстицаје или субвенције државе, ослањалали су се на сопствене ноге. Било је подизања неповољних кредита од банака, али се другачије није могло изаћи из кризних ситуација које су периодично наилазиле.

- Овај посао није морање - није то ни храна, ни гардероба, то је делатност за земље где је стандард стабилан, где постоји култура цвећарства, али и поред свега, ја сам поносна јер смо опстали. У једном моменту у граду је било десетак цвећара, здрава конкуренција је увек добра, једни друге стимулишемо да боље радимо, али сада се све искристалисало и постоје две веће цвећаре - “Стрелиција” и ми. Иако нам је у више наврата падало на памет да све ово прекинемо, увек су се дешавале ствари које су нас у правом тренутку подизале. Дванаест година нисмо могли да имамо децу, а сада их имамо троје и све ово радимо због њих. Било би лепо када би породични посао наставио да траје. Деци увек кажем, када им се и ручак допадне, да је главни зачин љубав, тако је у свему. Неки су ми предлагали да отворим још једну цвећеру, да проширим посао, али ја нисам мегаломан-варијанта, мени је квалитет битан, муштерије су за мене гости, не група људи од којих узимам новац. Битно је да се заједно осећамо лепо. Зато и волим да радим овде и ништа ми није тешко. Колико год да је ситуација непредвидива на целој планети, мени је овде утичиште и мир. Музику слушамо по цео дан, и рат да почне, ми не бисмо то чули с радија. Кад неко уђе и каже како је вама лепо овде радити, ја се само осмехнем јер ово је стресан посао, али се човек привикне и иде даље - закључује Ђурђица Дукојевић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И...

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ - Радост је мерна јединица успеха

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ - Разлика се налази у кући

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

септембар 25, 2021 565

НАШИ СМО - Кодекс

“У Србији је превише било политичких непријатељстава, много смо енергије потрошили на међусобне сукобе, скоро до истребљења. Дошло је крајње време да се политички живот у Србији подигне на ниво да можемо да се разликујемо, да будемо различити по многим…
сеп 18, 2021 638

 НАШИ СМО - Комшилук

Крилатица да ти добар комшија често вреди више од рода рођеног потврдила се, сигурно, већини нас без обзира на то да ли живимо у становима или породичним кућама. Истина, добри комшијски односи, чини се, били су редовнија појава у годинама за које смо већ поскидали календаре са зидова, мада, треба…
сеп 11, 2021 385

НАШИ СМО - Испод жита

Кажу да је фора у мађионичарским триковима што вам је главни штос све време пред очима, али мађионичар изводи сувишне покрете, тако одвлачи пажњу и стално вам промиче суштина трика. Слично том посматрачу, многи од нас покушавају да схвате гомилу дешавања која нам скрећу пажњу и продају маглу…
сеп 04, 2021 433

НАШИ СМО - Браћа

Стварно бих волела да знам да ли негде у свету постоји народ који више ламентира над својом неслогом, а кроз целу историју упорно ради у њену корист. Мени је фасцинантан тај наш менталитет пун страсне љубави и мржње, пркоса и подаништва, правдољубивости и неправичности, истинољубивости и…
авг 28, 2021 860

НАШИ СМО - Живци

Овај свет зрео је за једног доброг психијатра и колективну терапију контроле беса. Озбиљно. Некада су људи били много смиренији, бар већина, није им био кратак фитиљ ни танки живци иако су сигурно имали својих мука и проблема. Каквих год јер свакоме је његова мука највећа. Ово данас све танких…

Репортажа

авг 22, 2021

ПОСЛЕ НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА - Миле Пишоња поново на “зиду смрти”

Када је на недавном скупу бајкера у Човић Пољу (РС) Милисав Илић из Лознице угледао…
авг 09, 2021

ПАНТЕЛИНДАН У РАЂЕВИНИ - Крупањски вашар никад посећенији

Пантелиндански вашар у Крупњу организован је данас у срцу Рађевине и после прошлогодишње…
авг 07, 2021

15. ДРИНСКА РЕГАТА – Дрином плове и Бразилци

Око осам хиљада стотину и двадесет километара далеко од свог родног краја јутрос се за…
авг 01, 2021

ТОДОРОВИЋИ У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ - Обележили три века фамилије

Више од две стотине Тодоровића окупило се прошле недеље на породичном скупу да обележи…
јул 31, 2021

ПРИЧА О ПОПУЛАРНОЈ “БОГИЊИ” - За “ајкулу” или “жабу” нема цене

Када се недавно појавила на ауто-скупу у Клупцима, својом лепотом засенила је много млађе…
јул 10, 2021

ЈУБИЛАРНА ДРИНСКА РЕГАТА – Повратак у живот

Чамац до чамца, а сваки препун учесника јубиларне 20. Дринске регате који с нестрпљењем…
јул 05, 2021

11. ДАНИ МЕЂАША – Кад се добре комшије окупе

На Мачковом камену, после једногодишње паузе због епидемије коронавируса, јуче су се…
јун 12, 2021

ОДРЖАНА 11. „СКОБАЉИЈАДА И ГУРМАНИЈАДА“ - Кулинарски мириси крај зелене Дрине

Једанаеста „Скобаљијада и гурманијада“, окупила је данас у Малом Зворнику близу стотину…
мај 30, 2021

ФУДБАЛЕР ВЛАДИМИР МОЛЕРОВИЋ ПО ПОВРАТКУ ИЗ ИНДИЈЕ - Четири месеца од собе до стадиона

Са Балкана је свега неколико фудбалера играло у Индији, а међу њима је и Владимир…
мај 23, 2021

ШАМПИОН АМЕРИКЕ, НАЈБОЉИ СТУДЕНТ ОДСЕКА, ЛОЗНИЧАНИН МИРОСЛАВ МАРКОВИЋ - С титулама у будућност

Лозничанин Мирослав Марковић ових дана постао је шампион САД са фудбалским тимом свог…

Грми Ло

сеп 06, 2021

КОМС У ЛОЗНИЦИ – Да се чују млади

Представници Kровне организације младих Србије (КОМС), највишег независног представничког…
авг 13, 2021

У ЛОЗНИЦИ – Празник младих кроз спорт, екологију, културу и добру забаву

Млади Лознице обележили су јуче и прекјуче свој дан спровођењем неколико активности.…
мар 24, 2021

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ - Друштвене мреже нису стваран живот

Интернет је постао место на којем нас могу вребати опасности и злонамерни људи чија су…
мар 13, 2021

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули…
мар 08, 2021

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

Дан жена, Women’s day, El dia de la Mujer… Много језика, а једно значење. Дан када су…
феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"