fbpx

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ - Поново бих изабрала исти позив

 

- Свака професија даје резултате ако се воли и ако се на време изабере оно где се касније човек пронађе током радног века. Апотекарски посао се мењао кроз године, није лако одолевати свему томе, али ја бих поново изабрала фармацију, без двоумљења - каже Биљана Антонић, власница апотеке “Беладона” у центру Лознице

У апотекарском послу Биљана Антонић је већ више од три деценије и за то време је искусила све потешкоће тог занимања али и упознала много људи који су јој се с осмехом враћали, задовољни услугом, али и лепом речју, коју никада није штедела у разговору с пацијентима. Гимназију је завршила 1982. године, потом се уписала на Фармацеутски факултет у Београду и завршила га 1987, у регуларним роковима. Одмах је почела да ради у апотеци тадашњег лозничког Медицинског центра, а у приватне воде упловила је 1992.

- У време када сам се уписивала на фармацију, то није било атрактивно занимање, нити је било тражено и комерцијално као данас. Тада фармација није била интересантна и, сећам се, само се двоје из генерације уписало на тај факултет. Из моје генерације изашло је седам лекара, међу њима др Јасмина Главоњић, др Синиша Јововић, др Живојин Глишић, неколико их је остало у Београду, а само Мира Станисављевић, сада Манојловић и ја смо се уписале на фармацију. Сматрам да је јако битно, мада и врло ретко, да људи у старту изаберу оно где ће се касније пронаћи у свом радном веку и да заиста воле то да раде. Свака професија даје резултат само ако се воли. Већ 33 године радим, али ни до данас нисам изгубила вољу за послом и комуникацијом с пацијентима - каже наша саговорница.

Стипендија обавезује

Сећа се да у време када је почињала није било довољно фармацеута, па је била чак и стипендиста Медицинског центра, што је подразумевало повратак у Лозницу где ће се бавити тим послом. Тако је и било, вратила се и започела каријеру у свом граду.

- Радим од маја 1987. године и пет година сам била с колегама у државној апотеци. Тамо и данас раде одлични фармацеути и срећа је да смо сачували једну такву установу јер, на пример, у Шапцу више нема државне апотеке. Касније, пошто су уследиле деведесете, када почиње криза, дошло је до наглог урушавања апотека које су у власништву друштвеног сектора па је у том периоду почело и прво отварање самосталних приватних апотека. У том периоду човек осети да треба да почне нешто ново, да уложи себе и крене у нови начин рада и комуникације с пацијентима. Када смо 1992. године ми почели да радимо, било је мало приватних апотека, касније се повећало на десетак и тако је било јако дуго. Онда је кренула светска глобализација, тренд који није заступљен само у фармацији, већ и у свим другим струкама, где велики једу мале. Тај тренд је заступљен и у великим фирмама које се баве крупном производњом. На пољу фармацеутске индустрије нестало је неколико фирми, не само у Србији, продате су у Хрватској, Словенији и другим републикама СФРЈ. Све се то уклопило у један велики систем светске глобализације који траје и где се неке ствари не могу променити. Кроз те промене дошло је до тога да се струка не цени, до експанзије потрошачког друштва, промета роба, информација, па и у нашој струци је постала битна само зарада - прича власница једне од првих приватних апотека у граду.

Током каријере увек је, како истиче, посвећивала време пацијентима, што чини и данас, Труди се да помогне, објасни и да пацијент оде задовољан.

Потребно је увести ред

- У случају да се одредите искључиво за бизнис, аутоматски морате да радите и неке друге ствари. Не говорим ово зато што сам против великог бизниса, већ зато што он захтева велика новчана улагања, људске ресурсе, квалитетне у сваком погледу, као и материјална средства којима се може ући у неки велики ланац. На то нису сви спремни. Фармацеутска комора је још 2008. године поднела Влади Србије захтев за уређење апотекарске области и то је битна ствар, али он, вероватно, стоји у некој фиоци и никада се о томе ништа није разматрало. Тражили смо да се, пре свега, фиксира апотекарска маржа и да цена лека буде јединствена у свим апотекама. То је предуслов давања квалитетне услуге. Када пацијент зна да је цена лека свугде иста, ићи ће тамо где му се пружа боља услуга и то је оно што нас фармацеуте, у овом случају, баца у први план. Ако код нас долазите само по услугу, а узимате лек на месту где му је нижа цена, онда је то нешто сасвим друго. Тражили смо законе који су само преписани из Европске уније и они подразумевају, између осталог, растојање на којем могу да се отворе две апотеке, колико је једна од друге удаљена, што је аутоматски и заштита од нелојалне конкуренције, а треба регулисати и колико се отвара апотека у односу на број становника - детаљна је Биља Беладона, како је најчешће ословљавају суграђани.

Колико се разликује пословање у окружењу, она поткрепљује примером Словеније у којој, како каже, живи око 2,5 милиона становника, а имају око 330 апотека, док у Србији, где је око шест и мало више милиона становника, отворено око четири хиљаде апотека. Додаје да не постоји тачан попис, али да је то неки оквир, што је јако много и што указује на сумњу да је то делатност у којој се могу и неке друге ствари радити у оквиру предузећа.

- Једноставно, није по закону отворити апотеку на три квадратна метра у склопу друге трговине у којој је с једне стране сона киселина а са друге детерџенти и кућна хемија. Ми смо, практично, незаштићени у том мору уредби које нису закони. Апотеке данас више личе на продавнице кинеских играчака и зато треба ускладити шта и како може да се продаје и у апотекама и у другим објектима. Ето, све што је забрањено у Словенији, код нас је дозвољено. Тамо су забрањене лојалити картице јер оне утичу на професионалну оријентацију фармацеута. Због свог профита, свог бонуса, форсираће купцу нешто што у фармацеутским препорукама практично није дозвољено. Све је то лако решити, ако се има воље и интереса, међутим, ми смо некако скрајнути у свим проблемима који се налазе у нашој држави. Ми који волимо свој посао остали смо у мањини и у Србији је данас јако мало самосталних апотека. То подразумева апотеку где је власник фармацеут и где он има само једну апотеку јер он то види као своју професију, а не као бизнис. Где год постоје велики ланци, десет или петнаест апотека у низу, ту је мало фармацеута - објашњава она.

Савет је некада најпречи

Оно што је и поред свега испуњава, то је свакодневни рад с пацијентима, што с њима може да поприча и неки проблем успе да реши. Сматра да је некада савет пречи од било чега другог.

- Ово је мали град и упућени смо једни на друге тако да важи и правило - добро се добрим враћа. Свако ко ради с људима наилази на тешкоће, али и на лепе ствари. Ако послу приђете јасно, гласно, ведро, да и вама брже прође време, да сте и сами испуњенији и задовољнији, онда то побеђује онај осећај рада преко воље. То је видно и евидентира се код муштерија, они осете тај ваш негативан набој. Битно је да одавде изађу задовољни и да знају како ће користити неки лек. Постављање дијагнозе је ствар лекара и пацијенти увек треба да буду упућени на то да, ако смо им нешто и пробали помоћи, а то не даје резултате, заиста морају отићи код лекара. Ми смо само завршна карика у том ланцу - поручује Биљана Антонић и подсећа да је последњих година за рад потребна лиценца за коју треба скупити одређен број бодова кроз предавања или решавања онлајн тестова, што је био случај ове године због вируса ковид-19.

Сматра да када неко пређе педесету годину, углавном, подвлачи црту и размишља о томе шта би мењао. Она би, можда, променила нешто у свом животу, али, како тврди, професију сигурно не. Током пословања често је морала да посеже за банкарским кредитима да би апотека могла да функционише, али и то је није спречавало да иде напред. Не види себе као неког “великог играча”, који би правио ланац радњи, па и не посеже за разним пројектима којима би тражила помоћ државе. Каже да пословне жене имају обавезе и према породици, деци, социјалном животу и да увек мора постојати и нешто поред посла. Како сада ствари стоје, њена ћерка и син неће наставити апотекарску делатност јер су себи одредили други пут, али, како у шали каже, можда ће то пожелети њени будући зет или снаха.

ЕЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И...

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ - Учила сам из праксе и личног искуства

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ - Радост је мерна јединица успеха

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

октобар 09, 2021 994

НАШИ СМО - Корономанија

Да ми је неко пре годину и нешто рекао да је Србија овако дивна земља, не бих се сложио. Данас мислим да је предивна, најбоља на свету. Да је још која оваква, са оваквим људима, поготово онима што се за све питају, па да накривим шешир, што би рекли у земљи…
окт 02, 2021 459

НАШИ СМО - Дебата

Да ли ви гледате ове емисије на РТС-у где се сусрећу представници власти и опозиције да би дебатовали на разне теме од јавног значаја. Ја не бих ни да ме вежу за столицу. Сад, било би логично питање, пошто сам новинарка, да ли бих водила такве емисије - не, ни да ме вежу за столицу - био би опет…
сеп 25, 2021 693

НАШИ СМО - Кодекс

“У Србији је превише било политичких непријатељстава, много смо енергије потрошили на међусобне сукобе, скоро до истребљења. Дошло је крајње време да се политички живот у Србији подигне на ниво да можемо да се разликујемо, да будемо различити по многим питањима, али да једни друге уважавамо, да се…
сеп 18, 2021 737

 НАШИ СМО - Комшилук

Крилатица да ти добар комшија често вреди више од рода рођеног потврдила се, сигурно, већини нас без обзира на то да ли живимо у становима или породичним кућама. Истина, добри комшијски односи, чини се, били су редовнија појава у годинама за које смо већ поскидали календаре са зидова, мада, треба…
сеп 11, 2021 462

НАШИ СМО - Испод жита

Кажу да је фора у мађионичарским триковима што вам је главни штос све време пред очима, али мађионичар изводи сувишне покрете, тако одвлачи пажњу и стално вам промиче суштина трика. Слично том посматрачу, многи од нас покушавају да схвате гомилу дешавања која нам скрећу пажњу и продају маглу…

Репортажа

авг 22, 2021

ПОСЛЕ НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА - Миле Пишоња поново на “зиду смрти”

Када је на недавном скупу бајкера у Човић Пољу (РС) Милисав Илић из Лознице угледао…
авг 09, 2021

ПАНТЕЛИНДАН У РАЂЕВИНИ - Крупањски вашар никад посећенији

Пантелиндански вашар у Крупњу организован је данас у срцу Рађевине и после прошлогодишње…
авг 07, 2021

15. ДРИНСКА РЕГАТА – Дрином плове и Бразилци

Око осам хиљада стотину и двадесет километара далеко од свог родног краја јутрос се за…
авг 01, 2021

ТОДОРОВИЋИ У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ - Обележили три века фамилије

Више од две стотине Тодоровића окупило се прошле недеље на породичном скупу да обележи…
јул 31, 2021

ПРИЧА О ПОПУЛАРНОЈ “БОГИЊИ” - За “ајкулу” или “жабу” нема цене

Када се недавно појавила на ауто-скупу у Клупцима, својом лепотом засенила је много млађе…
јул 10, 2021

ЈУБИЛАРНА ДРИНСКА РЕГАТА – Повратак у живот

Чамац до чамца, а сваки препун учесника јубиларне 20. Дринске регате који с нестрпљењем…
јул 05, 2021

11. ДАНИ МЕЂАША – Кад се добре комшије окупе

На Мачковом камену, после једногодишње паузе због епидемије коронавируса, јуче су се…
јун 12, 2021

ОДРЖАНА 11. „СКОБАЉИЈАДА И ГУРМАНИЈАДА“ - Кулинарски мириси крај зелене Дрине

Једанаеста „Скобаљијада и гурманијада“, окупила је данас у Малом Зворнику близу стотину…
мај 30, 2021

ФУДБАЛЕР ВЛАДИМИР МОЛЕРОВИЋ ПО ПОВРАТКУ ИЗ ИНДИЈЕ - Четири месеца од собе до стадиона

Са Балкана је свега неколико фудбалера играло у Индији, а међу њима је и Владимир…
мај 23, 2021

ШАМПИОН АМЕРИКЕ, НАЈБОЉИ СТУДЕНТ ОДСЕКА, ЛОЗНИЧАНИН МИРОСЛАВ МАРКОВИЋ - С титулама у будућност

Лозничанин Мирослав Марковић ових дана постао је шампион САД са фудбалским тимом свог…

Грми Ло

сеп 06, 2021

КОМС У ЛОЗНИЦИ – Да се чују млади

Представници Kровне организације младих Србије (КОМС), највишег независног представничког…
авг 13, 2021

У ЛОЗНИЦИ – Празник младих кроз спорт, екологију, културу и добру забаву

Млади Лознице обележили су јуче и прекјуче свој дан спровођењем неколико активности.…
мар 24, 2021

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ - Друштвене мреже нису стваран живот

Интернет је постао место на којем нас могу вребати опасности и злонамерни људи чија су…
мар 13, 2021

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули…
мар 08, 2021

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

Дан жена, Women’s day, El dia de la Mujer… Много језика, а једно значење. Дан када су…
феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"